ΟΙ ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων σε μια προσπάθεια να προβάλλει και να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών". Παράλληλα όμως με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, κάθε χρόνο διερευνάται ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2016 έχει επιλεγεί το θέμα "Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία".
Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή του στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της Αθήνας το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων το ανακήρυξε τιμώμενο μουσείο.
Την 18η Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία της χώρας είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016 είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρονικό βιβλίο που ακολουθεί.



Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back To Top
Copyright © 2014 12 και 130 χαμογελάκια. Designed by OddThemes