ΟΙ ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Γνωρίζω το Αρχαίο Νόμισμα στο Μουσείο Γουλανδρή

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank διοργανώνουν, για πρώτη φορά από κοινού, την εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Γνωρίζω το αρχαίο νόμισμα”.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και περιλαμβάνει αρχικά τη γνωριμία με τα αρχαία νομίσματα, την εικονογραφία, την εξέλιξη και την τεχνική κατασκευής τους. Στη συνέχεια τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εργαστήριο “παραγωγής” αρχαίων νομισμάτων, όπου θα κατασκευάσουν σε πλαστελίνη και πηλό, ένα αθηναϊκό τετράδραχμο και ένα τετράδραχμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη χρήση αντιγράφων αρχαίων μητρών.
Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ερεθίσματα από αρχαίες και σύγχρονες παραστάσεις, για να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν το καθένα το δικό του νόμισμα, ενώ στο τέλος θα λάβουν και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.
Παράλληλα με τη δράση, στο χώρο του Μουσείου θα πραγματοποιείται και η προβολή της ταινίας “ΝΟΜΙΣΜΑ. Εφεύρεση – Κατασκευή – Εξέλιξη” διάρκειας 10:00΄.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στο κέντρο ΓΑΙΑ στις 11:00 π.μ. και στις 12:30 μ.μ. και η συμμετοχή στο εργαστήριο περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.
Σε κάθε ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν έως 30 παιδιά.
Δεν γίνονται προ κρατήσεις θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - Κέντρο ΓΑΙΑ
Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά
Τηλ: 210 8015870
http://www.gnhm.gr/

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back To Top
Copyright © 2014 12 και 130 χαμογελάκια. Designed by OddThemes